De Stadstuin: heerlijk!

Genieten in De Stadstuin!

Al zit het Franse restaurant De Stadstuin al meer dan 18 jaar in het oude herenhuis aan de Ginnekenweg 138, we hadden er nog nooit een keer plaatsgenomen. Dit zeggen we nu met schaamte, want het is een fantastisch restaurant waar we zeker nog een keer terug willen komen.

De stadstuin

Gerechten

Deze avond hadden we heerlijk gegeten in letterlijk de stadstuin van De Stadstuin. Via SocialDeal konden we voor een mooie prijs van een 4-gangen diner genieten inclusief amuses.

de stadstuin 1

Eerlijke gerechten & ingredienten,  dat is waar de Stadstuin voor staat. De ingredienten zijn puur en van hollandse bodem en met een franse twist bereid.

Van een culinaire mousse, gazpacho, precies goed gegaard vlees / vis en verse (‘vergeten’) groenten, overal hebben we van gesmuld.  Er wordt ook rekening gehouden met specifieke wensen van de gasten, wat men wel of niet graag of mag eten).

de stadstuin 2

Heerlijke Wijnen

Een wijnarrangement is natuurlijk altijd aan te raden, vooral bij De Stadstuin. Want hier tovert men de beste wijnen boven het tafelkleed passend bij elk gerecht. Alle wijnen worden mooi toegelicht, waardoor je het verhaal achter de wijn leert kennen en je nog meer van de wijn in combinatie met het gerecht kunt genieten.

Goede Service

De heer Crezee is een vriendelijke, gemoedelijke en bescheiden gastheer. Hij behandeld zijn gasten op een uiterst zorgvuldige en nette manier, waardoor je je een gewaardeerde gast voelt.  Hij kan je alles vertellen over de gerechten,  ingredienten en de wijnen.

Daarnaast was ook onze andere tafelbediende (sommelier in opleiding) zeer vriendelijk en had veel kennis van de gerechen en de wijnen. Er is een goede timing tussen de gangen door voor het uitserveren of bijschenken van de wijn.

Zoet & Hartig

Voor mijzelf koffie met friandises. Deze kleine zoetigheden komen van de naastgelegen zaak De Madeleine, gespecialiseerd in zoete verassingen.

Naast deze lekkernijen konden we het niet laten om ook een kaasplank te bestellen. Dat was een goede keuze want de meest fantastische kaas-soorten kwamen voorbij met een heerlijke zoete compote.

Sfeer

Qua entourage / inrichting heerst er een huiselijke sfeer, maar doet het restaurant wat ‘oudbollig’ aan. Het heeft een meer ouderwetse Franse uitstraling, waar her en der misschien wat zaken toe zijn aan vervanging of herstel. Maar desalniettemin heeft het hierdoor een knusse gezellige uitstraling.

Leuk detail is dat het eten via een liftje naar beneden wordt verzonden, want de keuken-brigade zit op de 1e etage. Zowel in de tuin als binnen heerst er een gemoedelijke informele sfeer, waarbij een chique tintje te proeven is.

 

 

Be first to comment