Trouwen in Breda !

Trouwen in Breda!

Samen trouwen (in Breda) is fantastisch om te doen. Ik heb hier zelf goede ervaring mee ! Ik ben een paar jaar terug in Breda getrouwd en we hebben onze gehele bruiloft in Breda gevierd en kunnen je dit zeker aanbevelen. Ten eerste omdat bepaalde locaties in de stad dicht bij elkaar zitten (soms op loopafstand) en bovenal omdat het een bourgondische stad is waar een gezellige sfeer hangt en genoeg mooie feestelijke gelegenheden te vinden zijn voor je trouwdag.

Hieronder geef ik een aantal insider tips uit eigen ervaring of van familie/vrienden:

trouwen

Trouwjurk

Ga samen met je (schoon)moeder of vriendinnen je trouwjurk shoppen bij de prachtige zaak Amiga in hartje Breda. Laatst zijn twee vriendinnen van mij hier geslaagd voor hun jurk! Dus ze doen hier goede zaken.  Het is een prachtige zaak met veel verschillende merken (Pronovias Premium Store) en men gaat hier professioneel te werk.

amiga2

Zelf ben ik geslaagd bij Le Chapeau in Antwerpen. Ietsje verder weg van Breda, maar zeker de moeite waard om hier een afspraak te maken. Het is een fantastische grote zaak met een hele goed service. Ze nemen hier echt de tijd voor je. Volgens insiders ook ietsje goedkoper dan in Nederland.

le chapeau

Trouwschoenen

Helemaal gespecialiseerd in bruidsschoenen! Dat is even handig. Bij Tsjari in de wijk Princenhage kun je terecht voor alle soorten en maten (ronde neus, peep-toes, hak van 1 cm tot hoge hak van 11cm, etc.) van verschillende gerenommeerde merken. En stel je wilt een schoen in een bepaalde specifieke kleur hebben dan kan dat ook! Het enige wat de zaak nodig heeft hiervoor is een kleurstaal.

tsjari

Bruidsnagels

Voor de mooiste nagels op jouw dag die op iedere foto zullen schitteren kun je terecht bij de professionele nagelstudio Emmanuelle. Ze beschikken hier over de laatste OPI trendkleuren, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een sophisticated look in french-manicure. Misschien meteen een mooie oogopslag laten aanmeten met wimperextensions?

 

nagels

 

Bruidsboeket

Bij Violien in de wijk Princenhage weten ze wel raad met een bruidsboeket. Ik had zelf gekozen voor een klein kort boeketje seizoensboeketje met frissen kleuren (lichtgroen, wit en roze). Heel handig was dat ze het verse boeketje bij de ouders van de bruidegom thuis hadden bezorgd.

 

Bruidsfotograaf

Voor ons eigen huwelijk in Breda hadden we gekozen voor Marloes van der Meijs-Felix van Felix Foto, een super fotografe! Naast het feit dat ze fantastische sfeervolle moderne foto’s maakt is Marloes ook nog eens een nette, professionele, leuke en mooie vrouw. Wat ik fijn vindt aan haar manier van fotograferen is dat ze mensen op een onbewaakt moment op de foto zet, zodat ze er natuurlijk en in hun ‘eigen ik’ opstaan. Maar uiteraard weet ze ook leuke portret of groeps-fotos te maken op een natuurlijke en gezellige manier.

trouwen

Daarnaast is Robert Govers in Breda ook een hele goede keuze als professionele huwelijksfotograaf.

 

Trouwlocaties

Burgerlijk huwelijk

De Waalse Kerk aan de Catharinastraat in het centrum van Breda is een hele mooie, intieme locatie voor het voltrekken van het burgerlijk huwelijk. Wij zijn hier zelf ook getrouwd naast vele vrienden en familie. Ik denk dat het een geliefde locatie is omdat het een klein chique kerkje is, waardoor het al snel een wat knusser en persoonlijke sfeer krijgt. Je kunt er voor kiezen om het binnen te laten versieren met bloemen, om gebruik te maken van de vleugel en om na afloop een bruids-toast/borrel te geven achterin het kerkje.

waalse kerk

Huwelijks Receptie /  Diner

Wij hebben hele goede ervaring gehad met onze huwelijks borrel en diner bij Restaurant Chocolat. We hadden beschikking over het gehele achtergedeelte en de binnentuin, wat altijd heerlijk is voor een beetje frisse buitenlucht. Chocolat heeft een luxueuse en hippe uitstraling, waarbij de service en de hapjes/drankjes super goed zijn.

chocolat

Wat ook een hele leuke locatie is om de huwelijks receptie te houden is bij Restaurant Binnen, Restaurant Wolfslaar of de tuin van Albert Tielens. Binnen heeft een super overdekt terras vlakbij het water. In de zomer zou dit dus een mooie locatie zijn waarbij je als bruidspaar bijvoorbeeld per boot kunt aankomen of als groep een boottocht over de singels kunt maken. Woflslaar is een prachtige chique locatie met een mooi landhuis aan de rand van Breda. Dit heeft een uitstraling van allure en een een locatie om nooit te vergeten. De tuin van Albert Tielens is werkelijk een unieke en sfeervolle locatie voor de huwelijksvoltrekking, receptie of voor de bruidsreportage wat prachtige foto’s zal opleveren! Neem eens een kijkje op de website of facebookpagina!

Wolfslaar

albert tielens

Trouwfeest

Wij zelf houden wel van een goed feestje, dus hebben ons bruids feest gehouden in de club van Parq aan de Grote Markt, wat een stevig, gezellig dansfeest is geworden. Restaurant Barlucca schijnt ook een super locatie te zijn voor een trouw feest. Op de bovenverdieping is een mooie grote ruimte met bar waar de voetjes van de vloer kunnen.

parq

barlucca

Huwelijksnacht

De huwelijksnacht is natuurlijk niet geheel onbelangrijk ;-). Het mooiste hotel hiervoor in hartje stad is natuurlijk het Bliss Hotel onder de Grote Kerk. Dit boutique hotel heeft droom-kamers die stuk voor stuk anders zijn ingericht qua stijl. Geheel in het teken van het huwelijk hebben ze hier de bruidssuite voor je ter beschikking (met openhaard en fantastische badkamer).

Bliss Hotel2

Ik denk dat ik je hiermee wel op weg heb geholpen qua zoektocht naar de beste trouw-locaties of winkels die de stad rijk is. Mocht je een meer specifiekere vraag hierover hebben laat het mij dan weten, wie weet heb ik meteen een tip voor je.

 

Be first to comment