Van Breda naar Amsterdam

Van Breda naar Amsterdam

Als je als Bredanaar naar Amsterdam gaat voor een dagje of weekend (en je houdt van het bourgondische leven), dan moet ik je echt aanraden om naar de volgende hotspots te gaan. Ik heb deze plekken zelf hoogstpersoonlijk getest en ze zijn allemaal goed bevallen !

Lunch

georgeEen super plek om te lunchen is bij uitstek George, met een beetje ‘zien-en-gezien-worden’ gehalte. George heeft 3 locaties in de stad. Wij zijn bij Cafe George geweest, de bistro aan de Leidsestraat. Het is een soort Franse brasserie-idee maar dan op z’n Amsterdams. Alle hippe types, van modemeisjes tot BN-ers, komen hier graag wat eten.

 

ijkantineNadat je bent uitgewaaid op het pontje van het station naar het NDSM-eiland, kun je lekker informeel lunchen en borrelen bij de IJ-Kantine. Qua types komt hier van alles over de vloer en je hebt een mooi uitzicht op de Amsterdamse haven en het IJ. In de zomer nog beter met een groot terras buiten.

 

Borrelen

vyneBij Vyne draait alles om wijn.  Het is een lange pijpenla in de Jordaan en een echte tent voor de wijnkenner, maar ook om gewoon om als leek wat verschillende wijnen uit alle hoeken van de wereld te proberen. Hierbij kun je heerlijke kleine hapjes bestellen.

 

 

tunesIn het Conservatorium Hotel kun je terecht bij de Tunes Bar. Dit is een luxe intieme bar bij het museumplein met een club-acthige uitstraling. Neem meteen even een kijkje in de lobby/gang/restaurant van het hotel zelf: wauw!

 

 

barmoustacheAan de Utrechtsestraat, de leukste winkelstraat van Amsterdam, zit aan het einde Bar Moustache. Dit is een klein, maar eigentijds en fris cafe om te lunchen, borrelen of dineren op z’n Italiaans. Wij waren hier neergestreken na een wandeling door de Utrechtsestraat voor een koffie en wijntje.

 

 

 

 

hoppeCafe Hoppe aan het Spui in het centrum is een van de oudste cafeetjes van de stad. En dat is wel te zien aan de schuine wanden en de ‘scheeps’-uitstraling van het interieur. Gezellige barmannen met zwaar Amsterdams accent. Een goed cafe om ook buiten op het terras te gaan staan borrelen op een vrijdag-avond.

 

 

Diner

LionNoirWij hebben hier gelunched, maar het beste is om te gaan dineren bij Lion NoirPuur omdat dan de inrichting/stijl van de zaak (met donkere kleuren, kaarsen en aparte objecten) het beste tot zijn recht komt. Dit fijne franse restaurantje is mede opgezet door Casper Reinders (bekend van Jimmy Woo) wat ook te zien is aan het huiselijke Franse interieur.

 

rongastrobarDit is echt een super tent waar alles aan klopt: heerlijk eten, mooi interieur, en goede bediening. Dat vindt je bij Ron Gastrobar van eigenaar chefkok Ron Blaauw. Je moet het een beetje zien als een bistro waar je kleine (voorgerecht formaat) culinaire gerechtjes kan bestellen t.w.v. 15 euro. Er zijn verder geen ‘regels’, alles kan, u bent koning (zoals ook op de website staat).

 

mercatOok bij het spaanse restaurant Mercat klopt werkelijk alles. De zaak is volledig geinspireerd op de spaanse markhallen zoals in Barcelona. Het industriele gebouw van Panama (de naastgelegen club) geeft de juiste sfeer aan de setting. Je kunt er heerlijke kleine gerechtjes, paella en pinchos bestellen met daarbij super wijnen. In de zomer kun je buiten vertoeven op het terras.

 

Cultuur

rijksmuseumNa 10 jaar gesloten te zijn geweest voor renovatie, is dan eindelijk het Rijksmuseum weer open voor bezoekers. En hoe! Eigenlijk moet je als Nederlander met een beetje gevoel voor kunst&cultuur hier een keer zijn binnengewandeld. Wij hebben hier een rondleiding ‘gebouw’ gedaan en dit is echt de moeite waard. Het is wel aan te raden om je tickets vooraf online te boeken, om een lange wachtrij te voorkomen.

 

vondelparkAls je dan toch met een beetje cultuur bezig bent kun je net zo goed ook een rondvaart doen door de grachten van Amsterdam. Eigenlijk zie je Amsterdam dan van haar mooiste kant. En daarna even de benen strekken met een wandeling door het Vondelpark

 

 

negenstraatjes

Voor de shoppers onder ons kun je het beste gaan ronddwalen in de Negen Straatjes in het zuiden van de Jordaan of in de Utrechtsestraat ten zuiden van het centrum.  Allebei een walhalla voor shopaholics met de leukste boetiekjes voor mode en interieur en leuke eet-tentjes.

 

 

Maar uiteraard had ik nog veel meer op mijn lijstje staan om te ontdekken. Een weekend Amsterdam was hier niet genoeg voor, dus gaan we graag in de zomer nog een keer de boel verkennen. Wie weet kom ik dan nog bij je terug met nog meer tips.

Be first to comment