Het Smaakwarenhuis

Het Smaakwarenhuis

Kaas, brood, zuivel, vlees, vis, verse groente en fruit, eigenlijk alle locale delicatessen en streekproducten van het seizoen kun je vinden bij het Smaakwarenhuis De Lage Landen in Breda.

lagelandenAan de Ginnekenweg kun je het pand vinden, waar alles staat uitgestald voor de fijnproever. Het verhaal van de lokale boeren en vaklui wordt er graag aan je verteld. En er zijn originele kadootjes te koop zoals samengestelde streekmanden of voor kids een pot met alle ingrediënten erin om koekjes of cake te maken.

Maar je kunt hier niet alleen over producten leren en deze kopen, ook kun je zelf aan de slag met verschillende workshops . Bijvoorbeeld de kookworkshop ‘vergeten groeten’  of ‘ chaamse hoen’  zijn leuk om te doen. Handig is om op de Facebookpagina van het Smaakwarenhuis te kijken voor de laatste nieuwtjes omtrent producten of inschrijvingen voor workshops.

Zelf heb ik er nog nooit gegeten, maar de tafeltjes nodigen je uit voor een ontbijt, lunch of diner. Ik ga het graag ook nog een keer proberen. Lees ook deze super leuke recentie over het Smaakwarenhuis in de Volkskrant.

SmaakwarenhuisAan de Ginnekenweg heb je genoeg om verder te shoppen, ga bijvoorbeeld eens kijken bij V&V Wonen en Jacomijn of voor de kids bij Zjoe Zjoe.

lagelanden2

 

 

Be first to comment