Genieten bij Wijnbar Pinot

Genieten bij Wijnbar Pinot

Nieuw in Breda aan de Grote Markt is Wijnbar Pinot! Ik heb zelf al de eer gehad om hier samen met mijn dochter en vriendin als eerste over de drempel te gaan. En het was zeer goed bevallen.

pinot

Sinds 3 januari 2014 is Wijnbar Pinot geopend. Martijn en Duco zijn de jonge gezichten van de zaak.

Proeven

Je kunt bij ‘Pinot’ uit verschillende soorten wijnen kiezen. De wijnen zijn op de kaart gesorteerd naar wijnland (van de bekende tot de ‘nieuwe wereldwijnen’).

In de maand januari heeft ‘Pinot’ een leuke aanbieding voor de proevers onder ons: een high-wine van 4 glazen met bijpassende hapjes voor 17,50 euro. Dat wil ik ook nog eens gaan proberen.

Nu hadden we gekozen voor de witte wijnen: een Sauvignon Blanc uit Chili en Nieuw-Zeeland, een Italiaanse Pinot Grigio en een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika. Allemaal heerlijk.

foto 3Hapjes

Bij elk wijntje hoort natuurlijk een lekker bijpassend gerecht. Natuurlijk kunnen de sommeliers je ook hierbij adviseren.  De gerechten op de kaart zijn verdeeld van een borrel-hapje tot de wat complexere gerechten zoals coquilles of gegrilde groene asperges.

 

Wijzelf hadden zin in borrel-hapjes dus kozen voor de garnalen bitterballen en geroosterde amandelen. Lekker!

Sfeer

foto 3 (2)Daarnaast is de ambiance in de zaak ook zeer relaxed en gezellig te noemen. Qua inrichting is er een goede sfeer neergezet waarin veel met hout en kurk is gewerkt. Een knipoog naar de wijnen dus.

Al met al een leuke aanwinst voor de binnenstad. Ik ga zeker nog vaker terug!

 

 

 

 

 

 

Be first to comment